Beštia - súťaž !

Autor: Peter Benchley
Rok vydania : 1992
Vydavateľstvo : Príroda
Počet strán :  201


Tento príbeh je podobný ako jeho predchádzajúca kniha Čeľuste, ktorú som mala možnosť si tiež prečítať. Hlavnými postavami sú Whip Griffin, ktorý je rybár a má finančné problémy, jeho kamarát Marcus Sharp, Osborn Manning a doktor Herbert Talley. Whipovi sa okrem potopenia lode stalo ešte väčšie nešťastie. 
Spolu s manželkou si nachystali záchranný čln. Keď do neho nastúpili tak sa v pokoji plavili. Jeho žena niečo počula a nemala z toho dobrý pocit. Whip ju upokojoval, že to nič nie je, že sú to len pozostatky z lode. Mýlil sa. Jeho ženu to stiahlo do mora. A už sa odtiaľ nikdy nevynorila. Whip nechcel uveriť, že prišiel o manželku.




Zo začiatku som sa na túto knihu veľmi tešila. Tešila som sa na to, že si prečítam ďalší horor. Keď som ho dostala do ruky bola som šťastím bez seba. Neskôr to nadšenie opadlo. Stále som tú knihu odkladala a hovorila si, že to prečítam neskôr. Jeden deň, keď som sa veľmi nudila a vonku bolo škaredé počasie, tak som začala čítať.  Po asi piatich stranách som začala túto knihu hltať. Začala som cítiť s postavami čo tam vystupovali. Bolo tam pár slov ktorým som nerozumela, ale dali sa potom pochopiť z ďalších viet. Na začiatku sa mi veľmi páčil opis obludy. Nečakala som, že ma táto kniha začne takto baviť. Knihu Beštia nám poslal skvelý antikvariát ČierneNaBielom :-).

Anotácia:
Povrch tvora pokrývali kruhovité útvary, chveli sa a kvapkala z nich voda, pripomínajúca odporné pľuvance. Griffin zvrieskol. Nebolo to konkrétne slovo, prekliatie, nadávka ani prosba, iba pudový výkrik hrôzy, nenávisti... Neprestávalo to postupovať, pohybovalo sa to stále vpred, liezlo to k nemu, zdalo sa, že kráča po zvíjajúcich sa prstencoch, ktoré pri dotyku s gumou vyludzovali škrípavý zvuk, podobný škrabotu pazúrov. Blížilo sa to...

!!SÚŤAŽ!!

Ak chceš vyhrať túto skvelú knihu z antikvariátu ČierneNaBielom, zapoj sa do súťaže ! :-)

Podmienky :
1. Musíš sledovať náš blog cez Google+.

Súťažná otázka :
Kde sídli antikvariát ČierneNaBielom ? (mesto)
-odpoveď nájdete na stránke antikvariátu

Ako sa zapojím do súťaže?
Stačí zanechať komentár pod príspevkom (nie anonymný, musí byť pridaný z vášho účtu Google) s odpoveďou na súťažnú otázku. Výherca bude vybraný náhodne dňa 5.1.2015.

Prajem vám veľa šťastia ! :-)
Ak by ste mali nejaké otázky, píšte na citam-citas-citame@atlas.sk.




9 komentárov: